Web Clínica Corachan
27 de juliol de 2018

Consells per sobreviure a l'estiu embarassada

Si estàs esperant un bebè, potser et preocupi com suportar l'embaràs durant l'estiu. Doncs aquesta època de l'any té molt mala fama entre les futures mares. Sobretot, si aquest coincideix amb els últims mesos de la gestació.

Cal admetre que la calor, unit a les molèsties pròpies de la gestació, pot fer costa amunt aquest bonic període previ a la maternitat.

Això no obstant, amb les mesures adequades, les embarassades poden gaudir com sempre del període estival i les vacances.

Així doncs, si seràs mare, no et perdis aquests consells sobre com suportar l'embaràs a l'estiu.

Protegeix la teva pell del sol

Durant la gestació, poden aparèixer unes taques marrons al davant, pòmuls i al voltant de la boca que es coneixen com a cloasma o màscara de l'embaràs. Aquestes poden desaparèixer després del part, però de vegades no ho fan i llavors són molt difícils d'eliminar.

Encara que la seva aparició tingui una clara influència hormonal, l'única manera de prevenir el cloasma durant l'embaràs és utilitzant protecció solar i evitant les hores de màxima radiació.

A més, és probable que notis que tens menys tolerància al sol, per la qual cosa tracta de realitzar exposicions curtes.

Beu molta aigua

Una bona hidratació durant l'embaràs és fonamental.

Per això, beu aigua durant tot el dia i recorre a aliments refrescants i amb un alt contingut d'aigua com les sopes fredes, la síndria, la pinya, el cogombre o el tomàquet.

Cuida l'alimentació

A l'estiu vénen de gust plats més lleugers, de manera que et
serà més senzill controlar el pes durant l'embaràs. Això no vol dir que no puguis donar-te els teus capricis en forma de gelats o orxata, però amb moderació.

També, has de prestar especial atenció a la teva alimentació, ja que a l'estiu augmenten les possibilitats d'intoxicació alimentària.

Per tot això, opta preferiblement per menjar fresc i acabada de preparar, evita qualsevol aliment que sospites que pugui estar en mal estat de conservació i rebutja tot allò que hagi estat més de dues hores fora de la nevera o fins i tot menys temps, si fa molta calor.

Combat la retenció de líquids

És veritat que les altes temperatures poden empitjorar la retenció de líquids i les molèsties que aquesta ocasiona.

En aquest sentit, la natació, els aliments depuratius com l'api, el cogombre o la pinya, els massatges de drenatge limfàtic o el te verd poden ser de gran ajuda.

Protegeix-te de les picades de mosquit

Sembla que els mosquits tenen una especial predilecció per les futures mares.

Si vols prevenir les picades d'aquests insectes, és recomanable utilitzar repel·lent per als mosquits segurs per a embarassades i cobrir braços i cames, quan vagis a estar en una zona amb molts mosquits.

També, és important que t'informis sobre aquells països als quals es desaconsella viatjar a les embarassades pel virus Zika i altres microorganismes autòctons.

Planifica les teves vacances

Si no es tracta d'un embaràs de risc, es pot volar en avió i viatjar en vaixell fins ben avançada la gestació. No obstant això, cada companyia pot tenir les seves pròpies restriccions, així que consulta-amb antelació. Així mateix, pot ser que necessiteu un informe del teu ginecòleg.

 

Així doncs, no hi ha motiu pel qual no puguis gaudir de l'estiu durant l'embaràs. Tan sols segueix aquestes recomanacions i aprofita les vacances per cuidar-te.

Consells que curen

El blog de la Fundació Corachan té com a objectiu divulgar temes d'interès o d'actualitat relacionats amb la prevenció i promoció de la salut, hàbits saludables, embaràs i maternitat, educació familiar i medicina esportiva, entre d'altres.

Participació
Aquest bloc està obert a comentaris, sempre que no siguin ofensius en algun aspecte de la forma o del contingut. Tampoc s'atendran consultes particulars ni es donarà informació personalitzada.

Articles recents

Temes

Sobre nosaltres

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l'adquisició d'hàbits saludables.

Així mateix, té com a missió promoure accions de salut, prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada. 

Desenvolupa projectes destinats a:

  • Promoció de la salut en l'àmbit comunitari.
  • Aconseguir comportaments saludables en totes les etapes de la vida.
  • Divulgació d'informació perquè les persones tinguin un paper actiu respecte a la seva salut.
  • Promoció de la pràctica de l'esport.
  • Promoció de la salut en l'àmbit educatiu.
  • Formació de professionals.

Segueix-nos a