Web Clínica Corachan
3 d'agost de 2018

Saps què és una consultora en lactància materna?

La llet materna és el millor aliment que pots oferir-li al teu bebè. No obstant això, al donar el pit poden sorgir dubtes o dificultats. La figura de la consultora en lactància materna està per ajudar-te.

La llet materna és el millor aliment per al teu bebè i l'únic que necessita fins als sis mesos de vida, perquè cobreix totes les seves necessitats nutricionals, immunològiques i emocionals.

A més, s'aconsella continuar amb la lactància materna fins a almenys els dos anys de vida, complementant amb altres aliments.

Però donar el pit no és només l'opció més recomanable per al teu bebè, sinó també per a tu, ja que té avantatges per a la teva salut. Entre elles, la prevenció de diferents malalties i una millor recuperació del part o la cesària.

Malgrat ser un acte natural, en alletar poden sorgir dubtes i dificultats que poden interferir en el procés i fins i tot arribar a provocar l'abandó de la lactància materna.

Per aquest motiu, és fonamental que, com a mare, comptis amb tot el suport necessari perquè donar el pit sigui alguna cosa còmode i gratificant tant per a tu com per al bebè.

En aquest sentit, la figura de la consultora en lactància materna és clau, sobretot durant l'estada a l'hospital.

Les funcions de la consultora en lactància materna

Per aconseguir una lactància materna satisfactòria, és necessari que el bebè estigui ben agafat al pit i seguir una sèrie d'indicacions bàsiques per fomentar la suficient producció de llet.

Precisament, la consultora en lactància materna s'encarrega d'ajudar a les mares a aconseguir aquest objectiu. També, de resoldre totes les consultes que puguin aparèixer a l'hora d'alletar i oferir solucions als possibles contratemps.

En el cas de Clínica Corachan, comptem amb una Unitat de Maternitat formada per un equip multidisciplinari de pediatres, neonatòlegs, infermeres i auxiliars de clínica amb gran experiència, formació específica i certificació en el foment de la lactància materna.

Tots ells estan a la disposició de la recent mare per ajudar-li a instaurar de forma efectiva la lactància durant la seva estada a l'hospital i sempre que ho necessiti.

Consells per a una lactància materna satisfactòria

El contacte precoç entre mare i bebè durant els seus dues primeres hores de vida és clau per garantir l'èxit de la lactància materna, per la qual cosa ha de respectar-se sempre que sigui possible.

Així mateix, hi ha una sèrie de recomanacions a seguir que són de gran ajuda a l'hora d'alletar.

  • Cal oferir el pit a demanda. És a dir, sempre que el bebè mostri signes de gana, freqüentment i sense restriccions.
  • Mare i fill haurien de romandre junts a la mateixa habitació. D'aquesta manera, es podran detectar ràpidament les necessitats del nounat.
  • Cal deixar que el bebè mami d'un pit fins que ho deixi anar, i després oferir-li l'altre.
  • Limitar les visites, en la mesura del possible, afavoreix un millor descans de mare i fill i permet un ambient més tranquil i relaxat. Això és alguna cosa fonamental a l'hora d'iniciar la lactància materna.
  • No cal donar al bebè llet artificial per compte propi. En cas que es consideri necessari, serà el pediatre qui farà la prescripció de la fórmula infantil més indicada.
  • No és recomanable l'ús de xumets, biberons o tetinas, ja que pot crear confusió al bebè a l'hora de mamar.
  • És fonamental buscar ajuda si apareix dolor i/o esquerdes en els mugrons. Generalment, els problemes de lactància se solucionen corregint la posició i l'agafada del nadó al pit.

Consells que curen

El blog de la Fundació Corachan té com a objectiu divulgar temes d'interès o d'actualitat relacionats amb la prevenció i promoció de la salut, hàbits saludables, embaràs i maternitat, educació familiar i medicina esportiva, entre d'altres.

Participació
Aquest bloc està obert a comentaris, sempre que no siguin ofensius en algun aspecte de la forma o del contingut. Tampoc s'atendran consultes particulars ni es donarà informació personalitzada.

Articles recents

Temes

Sobre nosaltres

Fundació Corachan és una institució sense ànim de lucre que promou i desenvolupa accions de salut orientades a l'adquisició d'hàbits saludables.

Així mateix, té com a missió promoure accions de salut, prevenció de malalties i la formació especialitzada de professionals de la salut, tant acadèmica com a formació continuada. 

Desenvolupa projectes destinats a:

  • Promoció de la salut en l'àmbit comunitari.
  • Aconseguir comportaments saludables en totes les etapes de la vida.
  • Divulgació d'informació perquè les persones tinguin un paper actiu respecte a la seva salut.
  • Promoció de la pràctica de l'esport.
  • Promoció de la salut en l'àmbit educatiu.
  • Formació de professionals.

Segueix-nos a